APAN NISSE

Det var en gång en apa
Som alltid bruka rapa
Han hade dålig andedräkt
Men det fixa'n med en fläkt
Han hade inga vänner
Alla honom utebränner
Stackars lilla Nisse
Alla kalla honom för Pisse

Det var en *rap* som jag och Robin skrev idag på musiken, jag kommer dock inte riktigt ihåg den andra halvan, förlåt Rupp! Vi var iallafall väldigt duktiga (Y)

BANKERYD NÄSTA

Hej alla folk. Nu är jag hemma hos lilla Jennifer (även kallad jenZ) och är lite allmänt lam sådära. Idag var en väldigt trevlig dag då jag 4 av 5 lektioner satt breve Rupp :P Det liksom bara blev så... Jennifer är iallafall väldigt stressad och arg för hon letar efter sina strumpbyxor som är borta så jag tog tillflykten till datorn för att skriva av mig lite. Ikväll ska vi åka till Bankeryd för att... ehm... ja, jag vet inte riktigt vad vi ska göra faktiskt xD Men det blir nog trevligt tror och hoppas jag.
Det blir nog rätt sent ikväll så det kommer nog inte något mer inlägg, möjligtvis något lite kort sådär. Imorgon ska jag hem härifrån klockan nio för då ska jenZ åka till Götene för att fira sin farmor som fyllt år. Alla säger grattis! Det var allt för  mig.
Puss på er alla folk <3


BRA DAGEN

Idag är en bra dag. Jag skulle igentligen ha matte diskret i tre timmar idag, men vår lärare dök inte upp så vi slapp.
Jag och Robin (se förra inlägget) följde därför med Filip hem för att spela guitar hero. Det blev dock inte så mycket guitar hero, först satt vi vid pianot/gitarren en hyfffsat lång stund, sen lite gh. Sen stod nudlar på spisen, nudlar är bäst <3 Sen lärde Filip Robin att göra bakåtvolt på studsmattan, riktigt kul att se :) Sen åt Filips gräsklippare upp hans skor och vi solade på studsis.
Jag tog mig sedan till staden för att leta reda på badbyxor, vilket jag fann hyfsat snabbt på Kappahls pojkavdelning, vilket är en väldigt bra plats med väldigt vackra kläder. Mina badbyxor är iallafall bäst och vackrast så jag är klad hest. Sen glassade jag på donken och sen var det hem och sova på mattan för att sedan träna lite granna. Det var inte riktigt lika jobbigt idag som i måndags, skönt.
Nu har jag kollat på hockey, Tre Kronor vann!!! Såå gött.
Dags att sova nu, godnatt alla barn <3

JAG VILL

Ja.
Jag vill.
Jag vill ha dig i mitt liv.
Jag vill ha dig i mitt liv som en tröstande pelare.
Jag vill ha dig i mitt liv som en tröstande pelare när allt känns svårt.
Jag vill ha dig i mitt liv som en tröstande pelare när allt känns svårt, som idag.
Jag vill.

ROBIN HAGWALL

Nu ska jag skriva om en vän till mig. Han heter Robin "Rupp" Hagwall och är en ganska vad man kan kalla "vanlig" pojke på 15, snart 16 år som nu har sökt, och kommit in på natur/musik på Per Brahe. Han är en person med fin humor och glatt humör. Han är väldigt musikalisk och har ett stort hjärta som är delat mellan sina medmänniskor och himmelens och jordens skapare, Gud.
Robin är en liten pojke som tycker om att skriva av mig på matten och med mig vid sin sida i kemisalen blir han ett fullt utvecklat geni. Jag tycker synd om Robin, för han tappade rösten för flera månader sen och den har inte kommit tillbaka än. Stackare.
Förra söndagen var jag på husvisning, varav en var mittemot Robins hus, tyvärr var det inget för oss men vi skämtade en del om hur det skulle vara att bo breve varandra, vi kom fram till att det vore perfekt, fast det blev som sagt inte så :/



(Människan i mitten om ni undrar)


Det var allt för denna gången men jag kan sammanfatta det med: Robin är fin pojke =)

SNÄLLA

Säger du att du är min vän. Lova då att du är det. Lova.


TRÄNING

Nu är det dags för årets första uteträning för min del. Jag kommer dö så otränad som jag är...
Bra dag idag. Slutkörd på gympan (fotboll) och ganska soft nationellt i spanska. Även ett besök hos Johannes. Helt okej (Y)
Hörs senare.

JAG GER DIG MIN MORGON

Åter igen gryr dagen vid din bleka skuldra
Genom frostigt glas syns solen som en huldra
Ditt hår flyter över hela kudden

Om du var vaken skulle jag ge dig
Allt det där jag aldrig ger dig
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag


Vår gardin den böljar svagt där solen strömmar
Långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar
Du drömmer om nåt fint, jag ser du småler

Om du var vaken skulle jag ge dig
Allt det där jag aldrig ger dig
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag


Likt en sländas spröda vinge ögat skälver
Solens smälta i ditt hår kring pannan välver
Du, jag tror vi flyr rakt in i solen

Om du var vaken skulle jag ge dig
Allt det där jag aldrig ger dig
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag

BRÖLLOPSDETALJER

Tommy och Linns bröllop igår. Du anar inte hur kul det var! Här är dagen i detalj:

05.00: Klockan ringer för att börja stressa. Duscha och äta frulle stod på det tajta schemat.
06.30: I Huskvarna för att ta ut pengar till sminket senare. Blev hämtad av Cilla, Linn och Sofie för att åka till A6 och fixa håret.
09.00: Mitt och Linns hår var klart och Sofies på g. Jag och Linn begav oss till The Body Shop för att bli sminkade. Jag var först, Linn började vid halv tio och Sofie typ ungefär kvart i, när jag var klar.
10.45: Jag tror att det var ungefär den tiden vi blev klara på sminket och begav oss mot Öxnehaga för att äta lite granna.
12.10: Jag och Sofie kom till Huskvarna för att hjälpa till med det sista i församlingshemmet där vi senare skulle äta och ha bröllopsfesten. Senare kom Tommy och Linn dit för att tillsammans med oss andra byta om inför fotograferingen och senare vigseln.
12.55: Soundcheckade lite med vaktmästaren för att det skulle låta bra när jag spelade.
13.00: Fotograferingen med den flummigaste tofografen någonsin. Han la sig i gräset och älskade att fotografera problem, som typ när Tommy tappade sin kavaj-ficks-blomma. Embla (brudnäbben) var väldigt blyg men på vissa bilder vågade hon kolla upp iallafall.
14.00: Vi stod utanför dörrarna. Klockorna ringde och vi försökte få ordning på Embla och Linus. Alla var jättenervösa och glada. Dörrarna öppnades och vi började inmarschen. Allting gick jättebra; Ringen levererades perfekt och min sång gick jättebra.
14.45: Ungefär var vi klara i kyrkan och alla folk samlade sig utanför för att ta kort på brudparet och säga grattis och så. Efter en stund begav vi oss in i församlingshemmet för att fika och så. Först massa kakor och därefter jättesöta prinsesstårtor som var rosa med text på "Linn & Tommy", kanongoda. Sedan öppnade dom alla presenterna, jättemånga och massa pengar! Trevligt trevligt.
17.00: Festen var slut och allt började städas. En timma senare begav sig Tommy och Linn därifrån med vår cab och en halvtimma senare fick vi också åka.
18.00: Människor var hemma i mitt lilla hem där hemma. Det var jag, Linn, Tommy, Sofie, Anna, Evelina, Alexandra, Oscar, Elin, Elena och senare kom Ricky också. Det var väldigt trevligt med Singstar, massa god mat, roliga gamla minnen från dysmelisterna och ännu mer singstar. Vid midnatt även lite flummiga lekar =)
02.00: Dödligt trött, somnade bums. GODNATT.

Det var så detaljerat som jag kunde och orkade skriva. Tack tack. Idag förresten har det knappt hänt någonting. Alla åkte hem och jag kollade på Lilla djungelboken och Lillefot och den mystiska ön.

STRESS

God dag. Imorgon är det bröllop, min egna lilla skitbror ska gifta sig och bli en Sagemar. Det är helt sjukt! Så jag ska upp jättetidigt imorgon, därför hinner jag inte skriva något längre nu, men det har inte hänt så mycket idag förutom att Johannes puttade ner mig i bajsån (Y) Jättekul (ironi).

Godnatt <3

23

Idag är det den 23e.
Jag säger då det.
23

VARFÖR?

Varför är alla dagar likadana för?
Vakna, göra sig iordning, jobbig skoldag, hem, trött, sova.
Alla dagar är den förra lik.
Varför måste det vara så?
Kan inte någon komma och ändra på det?
Kan inte någon ändra mina vanor?
Snälla.
Kan inte DU komma och ändra på det?
Jag vill att du ska vara hos mig.
Jag älskar dig.

FÖRLÅT MIG

God kväll alla barn. Hoppas alla mår bra, för det gör inte jag. Idag vill jag faktiskt säga förlåt.

Förlåt till min älskade hals som jag har plågat så mycket idag, jag tycker faktiskt synd om dig </3 Jag använde dig alldeles för mycket på körövning och sjöng aldeles för många toner. Förlåt.

Sen vill jag säga förlåt till min kropp i övrigt. Förlåt för att jag har struntat i att underhålla dig, att jag har skitit i så många träningar. Förlåt att jag har börjat åka moped istället för att cykla, att jag äter mer än du klarar av, förlåt.

Jag vill också säga förlåt till min hud. Förlåt att jag dricker alldeles för lite vatten för att du ska hålla dig fräsch. Och förlåt att jag aldrig smörjer in mig, jag ska försöka bättra mig, jag ska. Förlåt.

Förlåt mina rum. Förlåt att jag aldrig kan hålla er rena, jag vet hur det känns att vara ofräsch alldeles för länge än vad man klarar av. Förlåt att jag överbelastar er med saker, onödiga saker, och aldrig städar helt ordentligt. Förlåt.

Förlåt alla mina vänner. Förlåt att ni ibland känner er dissade, ovärda, satta åt sidan. Men jag kan inte göra så många saker samtidigt, och jag är en människa som behöver tid för mig själv. Det är inte meningen att dissa er, men jag måste tänka på min egen hälsa. Förlåt.

Förlåt

IRONI

Hahah, ibland är jag lite ironisk. Jag ska nu på kör men som ni vet så har jag väldigt ont i halsen och lite småförkyld så jag kan inte sjunga. Hahah. Jag blir glad av mig själv =)
Men jag känner att jag måste vara där ifall vi skulle lära oss något nytt eller så. Kul för er att veta, eller inte. Menmen, hörs senare =) Kanske till och med orkar skriva ner texten till någon av låtarna vi sjunger. Peace, love and understanding <3

STUDIEDAG

Hej alla glada barn!
Idag har jag studiedag och det är bara såå skönt! Slippa skolan är nog det bästa som kan hända tror jag. Fast det blir ingen slappardag bara för det. På lördag är det ju bröllop, det är bara tre dagar kvar, helt sjukt!! Och efter bröllopet ska vi ungdomar tillbringa kvällen hemma hos mig och många ska sova över vilket betyder att jag måste ha det städat på båda mina rum, nu ser det dock ut som ett bombnedslag. Det är alltså mitt uppdrag denna dag: Att städa på mina rum, båda två, så att dom blir vackra, jobbigt värre! Sen ska jag försöka hinna med att spela igenom Jag ger dig min morgon ett par gånger med (jag ska sjunga den på bröllopet). Om jag inte kan den helt perfekt på lördag vet jag inte riktigt vad jag gör, det är väldigt viktigt för mig!
Menmen, nu är det dags att börja röra på sig, hörs senare =)

SOMETIMES I WISH I WERE YOU

Ta mig till ditt kors där din kärlek vann
Inför dig på knä, Gud jag böjer mig
Ta min själviskhet, jag tillhör dig
Jesus, ta mig till ditt kors

My God is mighty to save

SOMETIMES I WISH I WERE AN ANGEL

Igår: Helt okej dag (trots lektionerna på eftermiddagen) med syslöjd, idrott (missad pga tandläkare), engelska och spanska på schemat. Därefter tog jag, Robin, Olof, Johannes och Tobias oss upp till Robin för att latja lite boll. Jag satt dock bara och kollade på (mohaha, dom vart toppless, DREGGEL). Sen typ halvsprang jag mot bussen för att träffa sminkösen på a6 inför bröllopet. Jag kan inte riktigt fatta att min bror ska gifta sig på lördag... Helt sjukt! När jag kom hem var jag läskigt trött med så jag orkade inte vara inne här, förlåt. Kollade dock på Inför Eurovision Song Contest innan jag deckade.

Idag: Börjar med tandläkare (trevligt trevligt, tandläkare två dagar i rad =S), tar mig sedan tillbaka till skolan för att vara med på en urtråkig SO-lektion. Sen tagga nationellt i spanska, uppsats, gick helt okej. Sen allmänt lam eftermiddag sådär... Satt och filosoferade under håltimman. Ont i halsen? Ehhh, ja. Rätt mycket. Ny generation var nice då Tobias hade vittnesbörd. Riktigt bra (Y) om folk bara vore så frimodiga...


 

Korset, Jesus på korset, för din skull!


SOV MED MIG

Nu är det dags att falla in i sömnen igen.
Det börjar bli lite långtråkigt nu, att lägga sig ensam och somna till samma musik.
Att vakna, se sig om och tänka att man är ensam än en gång.
Kan du inte komma och ändra mina vanor?

FÖRKLARA

Kan någon förklara varför jag känner såhär? Det är ju bara idiotiskt alltihop.

IN THE SANCTUARY

We lift our hands in the sanctuary
We lift our hands to give you the glory
We lift our hands to gife you the praise
And we will praise you for the rest of our days
Yes we will praise you for the rest of our days

We clap our hands in the sanctuary
We clap our hands to give you the glory
We clap our hands to gice you the praise
And we will praise you for the rest of our days
Yes we will praise you for the rest of our days

We sing our song in the sanctuary
We sing our song to give you the glory
We sing our song to give you the praise
And we will praise you for the rest of our days
Yes we will praise you for the rest of our days

Jesus we give you the praise
Emanuel we lift up your name
Heavenly father, coming mesiah
And we will praise you for the rest of our days
Yes we will praise you for the rest of our days

Hallelujah in the sanctuary
Hallelujah we give you the glory
Hallelujah we give you the praise
And we will praise you for the rest of our days
Yes we will praise you for the rest of our days

Yes
Yes lord for the rest of our days
Yes
Yes lord for the rest of our days

And we will praise you for THE REST OF OUR DAYS

DU MÅSTE VARA BEREDD

Är du rädd?
Spänn hjärtats pilbåge.
Ha den redo för att skjuta iväg en hjärtskärande pil.
Men lova mig en sak.
Skicka den bara mot en som förtjänar den.
Den kan förstöra en människas liv.
Du måste vara försiktig!
Spänn bågen och sätt varsamt i pilen.
Håll linan spänd.
Man vet aldrig när faran kan dyka upp.
Man måste hålla sig beredd.
Och inte vara rädd för att släppa linan när det är dags.
Du måste våga!
Annars kan det bli försent och ditt hjärta krossas.
Det får inte ske!
Så, nu har jag bara en fråga.
Är du rädd?

VISNINGSDAG

Hej igen på er. Jag tänkte slänga in ett inlägg i morse men jag sov lite för länge så det blev stressigt ändå... Jag tänkte skriva in alla detaljer ifrån igår eftermiddag/kväll men det gjorde Linn så bra själv så alla kan gå in på http://sagemar.blogg.se/2009/april/kvallen-var-magisk.html och läsa själva.

Idag har jag, mamma och pappa varit på tre olika husvisningar med ett avbrott i kyrkan. Först var vi uppe på Stensholm, Jöransberg och kollade på huset mittemot Robin, tyvärr så var det inte så bra som vi trodde... Både köket och badrummet skulle behöva en rejäl make-over. Efter den visningen drog vi ner till Huskvarna och Rosens pärla för att äta lite granna varefter jag snabbt tog mig till Huskvarna kyrka för att gå igenom hur bröllopet skulle gå till. Sen var det direkt till hästhagsgatan för ännu ett hus, det var jättefint, lite småskavanker bara men inget stort så... Sen var det ett annat hus men det var jättetråkigt och låg fult till och så, så det som nu är på hjärnan är Öxnehagahuset. Sedan vart vi trötta och åkte direkt hem.

Men nu är jag vääldigt hungrig så jag återkommer senare =)


TA VARA PÅ GLÄDJEN

Såå värd dag! Först var det ju städning vilket kändes som en evighet, vissa personer lyste upp turen genom halva huskvarna men det var väldigt hemskt ändå. Vad mycket skit alla slänger efter sig, inte kul. Jag och mamma åkte hem tidigare för att jag skulle hem och duscha och göra mig iordning. Jag somnade dock och försov mig så jag fick duscha och göra mig iordning på en halvtimma vilket inte är så lätt men jag lyckades faktiskt.

Sedan bar det av mot arosfortet för att möta vår älskade Linn Sagemar som vi hade möhippa för, det var verkligen jättekul, ni anar inte! Men nu är jag så trött så jag orkar inte skriva alla detaljerna nu, men jag skriver dem när jag vaknar imorgon, hoppas ni har överseende med detta. 
 (nu ska jag tagga inför vigselsamtal imorgon vilket Tommy och Linn inte kommer må så bra på för båda är ute på krogen och dricker nu)
Godnatt <3

STÄDNING

God morgon. Ännu en dag är kommen med solsken och bra humör, det känns som att detta kommer bli en väldigt bra dag med städning och så, tro det eller ej men jag är faktiskt taggad på det. Måste nog dock dra lite tidigare för att åka hem och göra mig iordning inför "the special night", kommer bli askul! Nu ska jag göra mig iordning för att senare STÄDA, woho! Ha en bra dag så återkommer jag  :)

FÖRLÅT MIG FÖR MINA SYNDER

Förlåt att jag inte har uppdaterat på en dag men jag har helt enkelt inte haft tid. Idag efter skolan åkte jag direkt till mammas jobb (jag träffade Lucas och Jeyson på bussen, det var trevligt) och sen gjorde vi lite småärenden. Jag köpte skor och vi köpte en ROSA blomma till kyrkan. Sen var jag hemma en snabbis för att sedan åka till tonår i Lekeryd för omväxlings skull. Så nu har jag anmält mig till Böda och varit lite allmänt tuff. Vi flummade med en gammal låt från musiken och lekte lite med typ allas mobiler, de var i omlopp. Nu är jag dock hemma igen och min mobil har dött, tyck synd om mig! Dags att sova inför morgondagen, vi ska städa med spanskan, BOORING!
God natt <3

MIN VÄG GENOM NATTEN

För mig är du värd så mycket mer än någon annan, du hjälper mig genom natten när jag är svag <3

TRÄNING

Första uteträningen för i år, lite kallt men väldigt trevligt. Kastade lite diskus och så, sen sparkade pojkarna (Fredde och tränarna) lite fotboll och vi lyssnade på Evanescence, helt okej träning faktiskt.
Snälla, hjälp mig. Mina föräldrar tvingar mig att kolla på svt2. Jag dööör!!
Imorgon är det religionsprov så nu är det dags att plugga lite granna. Önska mig lycka till! Puss <3

KAN INTE?

Kan inte tiden stanna upp? Bara en liten stund.
Så man kunde få reda ut saker och ting.
Kan inte jag få tankeläsarförmåga? Bara en dag.
Så att jag skulle kunna förstå vad jag betyder, om jag betyder.
Kan inte ord få proppas tillbaka i min mun? För evigt.
Så att vissa saker kunde bli osagda, de hemska, fördävande orden.
Kan inte en önskan gå i uppfyllelse? Varför inte?
Det vore skönt att få ett mindre smutsigt liv.

MUSIIK

Idag är det en rolig dag för idag är det musikdag, hurra vad det är bra! Vi ska spela Avril Lavigne - When you're gone, asnice faktiskt (Y) Sen ska jag och Vendela spela upp Alone med EMD också, mysigt värre asså!
Hinner inte skriva mer nu, uppdateras senare :) Puss!

LYCKA, REN LYCKA

Hej alla glada folk.
Detta inlägg är skrivet för Jacobs skull, han klagar nämligen på att jag bara skriver en massa ledsna, djupa saker så nu blir det glatt.
Idag har jag åkt moped, rätt mycket faktiskt. Två gånger fram och tillbaka till Lekeryd och min moped dog inte en enda gång, jag är lycklig på den! Den är VÄLDIGT långsam och rätt kass på att starta upp sig fort men det är trevligt, den är bra ändå :) Och ikväll var det körövning som sagt, den var väldigt trevlig med massa tuffa stämmor och så, man blir jätteglad när man sätter dem för när man hör dem första gången så känns det omöjligt att klara ut det, men sen blir man lycklig.
Nu ska jag läsa min älskade Harry Potter, ettan för sjätte gången, och sen är det nana-time. Sov gott alla barn, dröm sött <3

OVÄRT

Så sjukt ovärd dag. Var beredd på att få tillbaka matteprovet men nej då, han var sjuk så vi fick göra EPA istället, men jag hade ju alla böcker hemma så jag gjorde ingenting.
Sen hade vi typ tio minuter klassråd, OVÄRT. Och sen pratade två människor om Thailand och barnhem för vår skola ska samla ihop pengar dit, men nej då, då ska ju vi ha matte så det var med ovärt, sen hade vi inställd livskunskap så då fick vi sluta. Jag hade lika gärna kunnat vara hemma hela dagen utan att något särskilt hade hänt... FISK!!
Men det var iallafall en trevlig morgon: Dra till Rupp, gå till skolan och sen go morronbön, skönt med en ljuspunkt iallafall. Sen ikväll blir det kör (kör som i sjunga, inte som i åka), nice!

Dags att äta nu, du har väl hört?
-Äta bör man annars dör man.
-Äta gör man ändå dör man.

JAG ÄLSKAR DIG

Varför tänker man så mycket på sig själv när det finns så många som inte har tid för sig själva.
Vissa tar det inte för givet med tid då man kan sitta ner och tänka igenom sina egna problem.
Kan vi inte bara försöka att bli lite mindre egoistiska, att tänka på andra och det bästa för dem.

Varför säger vi inte till dem vi älskar att vi älskar dem <3

GUD UTFÖR MIRAKEL ÄN I DAG

  Äntligen hemma från den första skoldagen efter lovet. Det var faktiskt en helt okej dag med praktikant på SOn, helt okej spanska, trevlig matte, kul svenska och soft engelska. På håltimman följde jag, Amanda och Torbob med hem till Ralle och käkade lite god glass, mums. Efter skolan var det Ny Generation, vi pratade om den coola snubben från Tre Dagars fredagskvällsmöte. För att göra en lång historia kort:
  Han var drogmissbrukare, fyllo och inne i pornografibranschen i 30 år och fick hepatit A, B och även två olika C-hepatiter, han hade även fullt utvecklad AIDS och fick läkarintyget att han hade högst två månader kvar att leva. Han började då gå till kyrkan och bad om förlåtelse för sina synder, några månader senare fick han en prognos av läkarna: Han hade gått från dödssjuk till fullt frisk på bara några månader (det går inte att bota AIDS). Är inte det helt sjukt? Kan det vara en tillfällighet? Jag tror inte det... Gud är god!
  Annars händer inget särskilt idag, ska la sitta och dega, kanske pluggar lite. Puss alla barn <3

HJÄLP MIG IFRÅN DENNA ANSTALT

Nu är det dags för skola igen. Jag orkar inte gå tillbaka dit, till alla ideal om hur man ska se ut, bete sig och att man inte får vara för bra i skolan. Klär man sig fel, säger man lite för mycket på lektionerna, blir man genast nedtryckt med fula öknamn. Jag orkar inte med en massa lärare som säger "Du pratar väl med mig om det är något?" Yeah right att dom gör, kan dom inte fatta att den sista man skulle gå till om man skulle behöva hjälp är en lärare.
Idag har jag de tre jobbigaste ämnena, nämligen spanska, engelska och SO, jag orkar inte...

Hur många osynliga sår kan man få innan de börjar bli synliga?

BE HAPPY FRIENDS

Varför haka upp sig på det onda när man kan haka upp sig på det goda istället?

PAY IT FORWARD

Varför finns det filmer som är så äckligt bra gjorda? Som Pay It Forward, den är helt sjukt bra. Den är den hemskaste, värsta, sorgligaste, mest irriterande, bästa film som NÅGONSIN gjorts. Jag tror inte att någon kan ogilla den filmen. Om det nu finns någon där ute som inte har sett den så kan jag berätta lite av handlingen:

Det handlar om en tolvårig pojke vid namn Trevor som lever ihop med, och tar delvis hand om, sin dubbelarbetande mamma. Hans första dag i sjuan får han ett uppdrag av sin nya lärare: att förändra världen. Trevor tar uppgiften på allvar och startar då en slags rörelse, nämligen Pay It Forward...

Den är helt underbar och är en av de två filmerna jag gråtit till under de senaste typ två åren (den andra är The Green Mile). 6 av 5 hjärtan <3

WHY REMAIN QUIET?

From now on, you will have to live with the fact that I love you <3

MOPEED

Idag har jag tvättat älsklingen (moped) vilket VERKLIGEN  behövdes, vilken skillnad alltså.  Innan var den typ brun och grå men nu är den röd och glänsande och vacker. Det känns väldigt bra. Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest gått runt, chillat och varit lite allmänt lam. Och imorgon börjar skolan igen, sjutton också. Jag orkar inte med skolan, allt blir bara skit där...
Men nu ska jag inte vara ledsen, för idag är jag ju glad.

Peace out människor <3

KÄRE GUD

Den korta, enkla men så betydelsefulla bönen: Tack! Förlåt! Hjälp! Amen!

EN DRÖM, EN ÖNSKAN

Älskling, var är du?
Jag vill vandra med dig bort från ensamhetens nakna stigar
Jag vill vandra mot samhörighetens grönskande ängar
Jag vill ta dig till en plats, bättre än verkligheten och blåsa såpbubblor ur kärlekens flod
Jag vill andas luften från dina lungor och känna din varma andedräkt mot min kind
Men älskling, var är du?


VAD ÄR LIVSGLÄDJE

Vad är livsglädje?
Att se hur människor sakta men säkert går sönder utan att kunna göra något åt det.
Att höra om hur människor krigar och dör vid naturkatastrofer.
Att veta att vi sakta men säkert tar sönder vårt hem, Jorden.
Att äta upp tidigare levande djur och bygga vägar och hus i deras naturtillgångar.
Att samlas i kyrkan för att ännu en människa har försvunnit, gått bort från denna värld.
Jag vill bara veta, var finns livsglädjen?

SÖMNEN TONAR UT

Nu är det läggdags.
Alla lampor släcks och rullgardiner förs sakta ner för fönstret för att hålla det nalkande ljuset ute.
Allting blir tyst, dunkelt och det enda som hörs är en uggla långt borta och ibland, även ens egna hjärtslag.
Man lägger sig ner, funderar, tänker. Vad tänker man på? Allt möjligt.
Allt som sårat en, allt som gjort en lycklig. Jaa, allt.
Ibland vill man somna fort, man orkar inte älta dagen och man längtar till nästa.
Ibland vill man ligga vaken så länge att man skulle kunna somna stående, helst inte sova alls.
Fruktan av nästa dag kan vara enorm, man kan skaffa sig huvudvärk eller magont av rena viljan.
Stoppa fingrarna i halsen och låtsas att det inte var självförvållat.
Ska man behöva leva med ångest och rädsla hela livet eller går det över?
Jag vill sova, men det går inte. Tårarna sipprar långsamt nerför mina kinder.
Finns det ingen som vill hjälpa mig, stötta mig, lyssna på mig?

Så nu vill jag veta, vad är livsglädje?

ABSTRAKT KÄRLEK

Abstrakt kärlek det är vad det handlar om
Att bli sviken av den personen som man tycker om
Att bli hatad, sen bli älskad det är det man kallar det
Om jag översätter orden, en konkret kärlek

Abstrakt kärlek det är vad det hära är
Man vill älska med någon men får bara vara kär
Att bli hatad, sen bli älskad det är det man kallar det
Om jag översätter orden, en konkret kärlek

MOPEDDAG

Vad som såg ut att bli en händelselös dag blev plötsligt väldigt rolig. Jag hade inget att göra så jag tänkte att jag skulle ta en sväng med moppen, åkte då till Amanda och hoppades på att hon var hemma, vilket hon var. Hon var faktiskt till och med ute och lekte med sin egna lilla sköning. Vi tog då en sväng till Lekeryd och hälsade på Alexandra en stund. Vi var jätteflum och skällde på Alex för att hon hade varit inne hela dagen, hon kollade på vår kära Harry. Sedan drog vi hem en sväng till mig men vi kom på att det var tråkigt så vi åkte till Amanda igen, hoppade lite studsmatta och busade med Alfred. Sen åkte jag hem igen, när jag var typ 100 meter hemmifrån kapputtade min moped så jag fick gå med den upp för backen, lite surt men det gick bra.

Så nu är jag trött och klad hest så ikväll blir det nog sängen rätt tidigt...

BROKEN & DEFEATED

Jag älskar dig av hela mitt hjärta, kan du inte förstå det? </3

TAKIDA - REASON TO CRY


All this time, all this time with you
Really loved me, despite my faults and you knew
And you're not coming back, I got a reason to cry
Bottle's empty, bottle's empty and cold
Just like I've been since I heard that you died alone
Finally home now, and I try to except that you're gone
Wish I could have been there for you all along
With your back against the ground

All I want, all I need
Is to make you breathe
All that I want, all that I need
Is to make you breathe

Yeah you failed somehow but I know that you tried
And you're not coming back, I got a reason to cry

All this time, all this time with you
Really loved me, despite my faults you knew
With your back against the ground

All I want, all I need
Is to make you breathe
All that I want, all that I need
Is to make you breathe
It's all that I want, it's all that I need
Please begin to breathe
All I want, all I need


JESUS LEVER

Idag är dagen då Jesus återuppstod vilket är grunden för kristendomen. Fatta vilken lycka!!

Grejjen är den, att i och med att Jesus uppstod ifrån de döda, och aldrig dog igen på jorden,  betyder det att:

HAN LEVER ÄN IDAG

JESUS IS MY HOMEBOY

Skapa i mig Gud ett renat hjärta
Ge mig en ny frimodighet
Låt mig stanna kvar i din närhet
Helige ande, jag behöver dig!
BLI KVAR HOS MIG!

Hungrig kommer till dig för jag vet du tröstar mig
Torr och törstig men din kärleksström den sinar ej
Bruten skyndar till dig för du är en öppen famn
Mitt i oron hör du mig som ingen annan kan
Så jag öppnar mig, väntar här på dig
Jag faller ner på knä
Inför dig som jag är
Jesus, du är mitt hjärtas levebröd

Jag kommer för att tillbe, böjer mig inför dig
Bekänner dig som herre i mitt liv
Du är alltigenom härlig, alltigenom värdig

Alltigenom underbar för mig


Tack Jesus, för ditt kors <3


I'M THE WIND IN YOUR SAILS

Tänkte bara säga att slutet på filmen var jättebra, precis som förväntat men jättebra. Jag ska inte berätta ifall någon tänker se den men är man flum så är den ett hett tips (Y)
Godnatt

Ska man behöva leva på nostalgi, saknad och gamla minnen hela livet?
Jag trodde att det skulle bli bättre än såhär.
Finns det inte någon som vill bringa lite mysiga, värda stunder att minnas?
Livet är bara så tråkigt just nu, alla dagar är den förra lik.

KICKIN' IT OLD SKOOL

Just nu glor jag på en väldigt lustig film vid namn Kickin' it Old Skool. Den är väldigt lustig och helt okej. ibland är den rätt lam men oftast är den kul. En tuff liten kille breakar, gör en saltomortal men landar på huvet, hamnar då i koma och vaknar upp 20 år senare. Han är som en artonåring i en 38årings kropp. Lite wicked faktiskt. Jag börjar bli trött med... Och det är typ en halvtimma kvar på filmen. Sjutton!

Men nu ska jag återgå till filmen. Återkommer =)

NY DESIGN

Nu har jag ny design som ni kanske ser. Släng in en komentar och säg vad ni tycker vetja.

Idag kändes inte som en påskafton. Det enda lite påskiga var mitt påskägg och ett par prydnadskycklingar utsatta i köket. Annars har inte så mycket hänt idag. Min morbror har varit på besök och familjen samlades en stund för att leta hus, vi hittade ett på berget (Stensholm för utomstående). Jag började GENAST skratta jättehögt för det var nästan precis mittemot min klasskamrat (Rupp). Så vi ska på visning nästa söndag, det blir trevligt.

SER MÖRKRET FALLA ÖVER

VARFÖR LÅTSAS JAG ENS ATT JAG HAR DET BRA? </3
JAG LETAR EFTER RÄTT VÄG MEN FAMLAR BARA, FALLER TOMHÄNT. MITT HJÄRTA BLÖDER.

MITT ROP PÅ HJÄLP

Jag ställer frågor som alla vägrar svara på. Jag får en karta men inte vilken väg att gå.
Min själ vill iväg här ifrån. En fånge länge nog, ska världen vara så?
Jag är en lyckojägare som alltid lämnas tomhänt. Förstår du inte att du är min skyddsängel?
Gud skröt när han skapade din själ <3


PÅSKÄGG HITTAT


Jag vaknade och såg ut på detta vis. Jag tänkte direkt PÅSKÄGG. Gick ner för frukost och sen körde jag igång.




Med hörlurarna på började jag leta. Mina föräldrar tycker att jag är lustig för jag sjöng jättehögt.
Jag letade i alla lådor och vrår i halva huset. Sedan, plötsligt, när jag letade i handdukslådan så



HITTADE JAG DET!! Då blev jag en klad hest. I ägget låg det massor med godis varav en del var mandelägg.
Jag tappade dock ett i golvet så då blev det såhär:



Men jag är glad ändå.
Take care!


GLAD PÅSK

Hej alla barn.

Igår var jag som sagt på Tre Dagars kvällsmöte och konsert. Mötet var jättebra, det enda jobbiga var att jag fick sitta längst bak vilket var rätt surt... Klockan 23 var det iallafall dags för konsert och Blindside. Dom var tuffa pojkar! Trummisen var helt galen och publiken hoppade som galningar. I morsen var folk som galna och Anders skadade sig (igen) i sin nyopererade armbåge (smarthead), annars var allt jättenice!

När jag kom hem en stund efter ett var jag dödligt trött så jag orkade inte slänga in ett inlägg här. Men nu har jag ätit frulle och ska aldeles strax leta påskägg. Det är mysigt att göra sånt (mamma trodde inte att jag ville ha något).
Ha det bäst alla barn så återkommer jag :)

PUSS

TRE DAGAR

Nu har jag gjort mig iordning inför tre dagar. Jag ska strax åka till lilla Jennifer och leka lite med folk. Det blir trevligt.



If I fall, will you help me up?
If I shout, will you listen to my prayers?
If I love you, will you love me back?


MIN SEGRARE

Jesus är mitt startskott, min peppare på vägen och min underbara målgång.

KORSFÄSTNINGEN

Idag är det långfredagen. Det var idag, för nästan tvåtusen år sedan, som Jesus, Guds son, hängdes på ett kors för alla människors synders skull. Det låter kanske inte så personligt när man säger det så men tänk såhär: Om du hade varit den enda människan på jorden, så hade Jesus dött för dig. Det är stort!

Lite historia: På långfredagen blev Jesus förrådd av en av sina lärjungar, Judas, genom en kyss inför några soldater. En av Jesus fortfarande trogna läsjungar gick till attack mot en av dem och högg av dess öra. Jesus helade dock örat igen, rakt inför de andras ansikten, men de trodde fortfarande inte på honom.

Jesus blev sedan förd till den romerska landshövdingen, Pilatus, för ett förhör. Pilatus sa först att han inte såg någon anledning till att Jesus skulle bli straffad för något, och kung Herodes sade detsamma: Det fanns inget att straffa Jesus för. Men folket runtomkring skrek att Jesus skulle korsfästas och att Barabbas skulle bli frisläppt istället.
(Lukas 23.23) Men folket skrek utan uppehåll att Jesus skulle spikas fast på ett kors, och till slut fick deras vilda rop Pilatus att ge med sig.

Jesus blev då piskad, pinad, han fick en törnekrona som de tryckte ner i hans skalle. Han fick själv bära sitt kors till avrättningsplatsen Golgata (Skallen). På Jesus kors fanns en skylt som Pilatus skrivit, den löd: Jesus från Nasaret, judarnas kung. Jesus, med två skurkar, blev korsfäst klockan nio på morgonen. Människor i folkmassan runtomkring hånade Jesus när han hängde på korset. Även en av skurkarna runt honom hånade honom. Klockan tolv på dagen blev det mörkt på hela jorden, det var mörkt ända till tre då Jesus tog sitt sista andetag.

Senare tog en man vid namn Josef hand om kroppen och lindade in den i linnetyg och lade in honom i en oanvänd grav uthuggen i en klippa.

Sedan blev det midnatt och vilodagen började. Så kvinnorna som gjort iordning olja för att smörja Jesu kropp med blev stilla, och bestämde sig för att gå till graven tidigt på söndagen istället.

Detta är den hemska berättelsen om långfredagen. Jag ville bara att lite fler personer ska få en insikt i hur hemsk denna dagen faktiskt är.
Jesus dog på korset för DIG.
Allt detta kan du läsa om i: Mat 26:47 - 27:61; Mark 14:43 - 15:47; Luk 22:47 - 23:56; Joh 18:1 - 19:42

Jag tycker att detta tåls att tänka på. För det är en hemsk händelse i jordens historia.

PÅSKEN TILLHÖR JESUS

Godmorgon alla .

Idag ska jag in till Jönköping och leka med jenZ. Ikväll ska vi till Kungsporten och gå på Tre Dagar. Tre Dagar är en asgo ungdomshelg som anordnas varje år över påsk. Det är verkligen jättebra! Vi ska dock bara vara med ikväll på kvällsmötet och konserten, men det kommer bli jättebra ändå och nice att träffa alla folken. Det är massa trevligt folk där som jag har saknat som en gnu under lovet. Men det är sorgligt att lovet snart är slut för det betyder att jag snart måste börja tänka på att börja plugga lite smått.

Varför mår alla så dåligt nu för tiden?
Alla säger att de inte orkar leva.
Varför blir det såhär?
Livet är ju det bästa vi har.
Så många tror ju att det är det enda vi har.
Varför då haka upp sig på de dåliga, hemska sakerna?
Varför kan man inte bara vara glad?
Se på de bra, vackra sakerna i livet.
Ibland förstår jag inte riktigt.
Men det kanske inte är meningen att man ska förstå, eller?
Ta vara på ditt liv!!
Det är värt att leva.
Vill du att Jesus uppoffring ska vara förgäves?

VERKLIGHETEN KOMMER RUSANDE EMOT MIG

Inatt sov Linn här. Det var väldigt trevligt att äntligen få umgås med henne igen efter en så lång tid utan varandra. Vid tre bar det av mot församlingshemmet tillhörande Huskvarna kyrka. Jag, Linn, mamma och Linns mamma Annika kollade på lokalerna till festen efter vigseln mellan min bror och Linn där jag, Malin Fors, ska vara tärna. Plötsligt känns allt väldigt nära. Sedan dess har jag inte gjort något speciellt idag. Jag har suttit framför tv:n med datorn i knät och försökt få knas på den här hemsidan igen. Det var ett tag sedan jag använde blogg.se men nu börjar allt ordna sig.

Eftersom att detta är mitt första riktiga inlägg här så kan jag ju faktiskt få ge lite reklam åt mig själv.

       belowice.bilddagboken.se
       twitter.com/below1ce
       finns även på facebook
       www.emocore.se/belowice

Sen är jag nog medlem på andra sidor med fast dem kommer jag inte på just nu (ja, jag är duktig)
Jag hänger rätt mycket på msn men det är bara för folk jag känner så vill du ha så får du be snällt...

Nu är det dags att sova. Godnatt alla barn <3
Pusspuss

LILLA JAG



Min första bild. Detta är jag i mitt nuvarande tillstånd. Även om du inte tycker det så är mitt hår fint.

MARIO VAZQUEZ - GALLERY

God broke the mold when he made this one I know
She's breathtaking but so much more
She walks in the room your lungs closed
Making you never wanna breath again
Her boyfriend has got so much dough
So much ice his neck and wrist froze
Is he faithful to her? Hell no
But she choose to be with him shorty

Tell me is the money worth your soul
Tell me what's the reason that you hold on
When you know that dude has a whole wall of 'em just like you
And girl you're just way to fine
Gotta be treated as one of a kind
Girl use your mind
Don't be just another dime

Because I can't take
Seeing you with him
Cause I know exactly whay you'll be
In his gallery
Just not fair
And it's tearing me apart
You're just another priceless work of art
In his gallery

She's so confused
She know she deserves more
Someone who love and adore
But his money is hard to ignore
She really doesn't know what to do
Girl it's just a matter of time
Before he finds another more fine
After he's done dulling your shine
You're out the door and he's through with you

Tell me is the money worth your soul
Tell me what's the reason that you hold on
When you know that dude has a whole wall of 'em just like you
And girl you're just way to fine
Gotta be treated as one of a kind
Girl use your mind
Don't be just another dime

Because I can't take
Seeing you with him
Cause I know exactly whay you'll be
In his gallery
Just not fair
And it's tearing me apart
You're just another priceless work of art
In his gallery

You're a masterpiece
I know that he can't appriciate your beauty
Don't let him cheapen you
He don't see you like I do
Beautiful not just for show
It's time that someone let you know

Because I can't take
Seeing you with him
Cause I know exactly whay you'll be
In his gallery
Just not fair
And it's tearing me apart
You're just another priceless work of art
In his gallery

YOU DON'T KNOW HOW I FEEL

A stage.
Running away from the preformers.
A mountain.
Slipping away from the lava.
A page.
Hiding away from the words.
A girl.
Turning away from her feelings.

The preformers.
Trying to catch up with the stage.
The lava.
Holding on to the mountain.
The words.
Desperately searching for the page.
The feelings.
Trying to make her feel real.

Nobody listenes when she screams.
Nobody tries to hear when she begges for pardon.
Nobody cares about the tears on her cheeks.
Nobody tries to figure out why she cuttes her arms.
She is all alone.
Nobody cares.

She is standing on a bridge.
Beneath her a railway.
She is pulling a gun into her mouth.
She is trying to figure out:
Which way does hurt the most?

She can't choose.
A train is approaching.
She jumps.
And she pulles the trigger.
She is dead.
Because nobody cared.

RSS 2.0